Naš izbor najbolj okusnih jedi leta 2021

Avtor: Uredništvo

Pa se je poslovilo še eno leto. V preteklih mesecih smo skuhali in objavili ogromno novih receptov, preiskušali nove trike, pa seveda tudi kaj zažgali :)

Ob koncu leta je nadvse zanimivo pogledati katere so bile vaše najljubše jedi, kaj ste radi pekli, kuhali, spili. Mi pa vam bomo danes predstavili katere so naše najljubše jedi leta 2021.

Uganete katera je naša zmagovalka? Pokukajte do konca.

Puhasta rulada s čokoladnim premazom, praženim kokosom in dišečimi mandljevimi lističi.

Zelenjavna juhica za "pocrkljat". Pripravljena je s piščančjim mesom, zelenjavo in mehkimi jajčnimi žličniki.

Se spomnite popularnih tortilja sendvičev? Pripravimo jih lahko z najrazličnejšimi nadevi, mi pa smo se tokrat odločili za jajce, paradižnik, avokado in sir.

Iz tunine lahko pripravimo tudi odlične polpetke. Kombinirami jih lahko z omakami, hladnimi solatami ali pa iz njih pripravimo odlične ribje burgerje.

Zelenjavni kruhki z domačim humusom in balzamičnim kisom.

Steak v kremni smetanovi omaki s poprovimi zrni. Se tudi vam cedijo sline?

Si tudi vi večkrat privoščite domače burgerje? Zagotovo pa so še boljši s sveže pečenimi domačimi bombetkami.

Krhki profiteroli polnjeni z lešnikovim sladoledom in preliti s čokolado. Odlična poletna sladica, ki pa jo na žalost zelo hitro zmanjka.

Ko nam ostane krompir od kosila, lahko iz njega pripravimo mehke krompirjeve polpetke z drobtinami.

Ste tudi vi oboževalci zanimivih solat s kombinacijo sadja? Brokoli, korenje in sveže borovnice, za piko na i pa še posip s hrustljavimi mandljevimi lističi.

Poletje, sveži dišeči paradižniki in špageti. Kombinacija, ki vedno zmaga.

Zmagovalni pizza polžki s piščančjo salamo in mocarelo, ki bodo očarali vaše obiske.

Odlična solata z zdravim radičem in popečenim sladkim krompirjem. Za dodatno aromo pa poskrbi še aromatičen preliv s tahinijem, ingverjem in javorjevim sirupom.

Jeseni skoraj ne gre brez klasičnih bučnih juh. Ta pa je še boljša, ker se v njej skriva korenje in sladko kokosovo mleko.

Naš zmagovalni recept pa so klasične kokosove kocke, ki pa smo jih malo spremenili. Napolnili so jih s smetano in višnjevo marmelado.