5 okusnih živil, ki pomagajo topiti maščobo

Avtor: Uredništvo

Grenivka

Veliko študij je že dokazalo, da so grenivke eno izmed najbolj priljubljenih živil pri dietah. Citrusi namreč pospešijo metabolizem in s tem topljenje maščob. Grenivko enostavno stisnemo in iz nje pripravimo okusen napitek, ki ga po potrebi sladkamo le z medom, dodamo jih lahko sadno-zelenjavnim smoothijem ali pa uživamo le kot sveže narezano olupljeno sadje.

Limona

Limone so odlične saj iz našega telesa odstranijo vse strupe, ki so se nabrali. Razstrupljeno telo pa hitreje topi maščobe, zaradi boljšega in hitrejšega metabolizma. Dan lahko začnemo s skodelico mlačne vode, v katero smo stisnili limonin sok, nato pa si tekom dneva, še posebej priporočljivo je pred obroki, pripravljamo nesladkane limonade, ki jih lahko kombiniramo z grenivkinim sokom. Limone so zelo zdrave, saj poleg visoke vsebnosti vitamina C skrbijo, da naša jetra ostanejo zdrava.

Avokado

Avokado kljub veliki vsebnosti zdravih nenasičenih maščob, zelo hitro pretvori maščobo v energijo, kar je zelo pomembno pri izgubi telesne teže. Ker avodako vsebuje veliko vlaknin, je odličen za preganjanje lakote, saj nas tudi zelo hitro nasiti. V živilu se nahaja ogromno antioksidantov in omega 3 maščobnih kislin. Sveže koščke avokada dodamo različnim solatam, napitkom ali pa iz njega pripravimo zdrave namaze.

Kokos

Izdelki iz kokosovega oreha naj bi kar za 30% pospešili našo presnovo. Uporaba različnih proizvodov iz kokosa, še posebej pa redno uporabljanje kokosovega olja, koristno vpliva na topljenje maščob. Pri kuhanju s kokosom lahko poleg kokosovoega olja oziroma masla, uporabljamo še kokosovo vodo, kokosovo mleko, kokosovo moko, ki je odličen nadomestek pšenični moki in kokosove kosmiče.

Zeleni čaj

Verjento ste že zasledili, da je zeleni čaj prav čudežen napitek, ki pomaga pri izgubljanju maščobe. Iz telesa odstranjuje strupene toksine, bogat je z antioksidanti, sestavine, ki jih najdemo v čaju pa pospešijo naš metabolizem. S pravilno pripravo napitka iz kvalitetnega zelenega čaja, pospešimo kurjenje maščob in zmanjšamo apetit. Katehin, ki se nahaja v čaju, prodre v maščobne celice in v njih začne spodbujati izločanje maščobe.